Dierenkliniek  Veterinair Quadrant

Steenweg Asse 144 - 1540 Herfelingen
Tel. 054/56 80 31
Enkel op afspraak

Pajottenland

Sinds maart 2007 zijn wij gestart met een nieuwe dierenrubriek 'Dierbaar Pajottenland' in het streekkrantje 'Het Pajottenland'. Lezers kunnen hier terecht in verband met vragen over hun huisdieren: zowel medische vragen als gedragsproblemen worden behandeld.

Onderstaand kan u alle artikels en hun onderwerpen terugvinden die reeds gepubliceerd werden, zodanig dat u altijd alles eens kan terug opfrissen.

Met de hond op vakantie

Als ik mijn hond wil meenemen op vakantie (naar Zuid-Frankrijk), moet ik dan extra voorzorgen nemen, zoals een bijkomende vaccinatie voorzien?

Sinds juli 2004 is het bij grensoverschrijding binnen de Europese Unie verplicht dat je hond een identificatie heeft (een chip of tatoeage), beschikt over een Europees paspoort én gevaccineerd is tegen rabiës (hondsdolheid). Deze vaccinatie is 3 jaar geldig. Daarnaast moeten ook de andere vaccinaties tegen hondenziekte, kattenziekte en rattenziekte in orde zijn.

Hou er eveneens rekening mee dat in Zuid-Europa teken leven die de ernstige ziekte ‘Babesiose’ kunnen overbrengen. Besmetting met deze ziekte is grotendeels te voorkomen door de hond preventief te behandelen tegen teken, bijvoorbeeld door middel van een tekenband (zoals Scalibor) of een product dat op de huid tussen de schouders wordt aangebracht (zoals Prac-tic). Daarnaast heb je nog de zeer hardnekkige ziekte ‘Leishmaniasis’, die in zuidelijke landen kan worden overgebracht door zandvliegjes. Deze vliegjes zijn vooral in de schemeruren actief en komen met name langs de stranden veel voor. Scalibor tegen teken beschermt je hond ook tegen deze zandvliegjes.

Goede reis!

(Opgepast! Voor Groot-Brittannië, Scandinavië en niet EU-landen zijn andere regels van toepassing. Vraag hierover tijdig advies aan uw dierenarts!)

Fotogallerij