Dierenkliniek  Veterinair Quadrant

Steenweg Asse 144 - 1540 Herfelingen
Tel. 054/56 80 31
Enkel op afspraak

Pajottenland

Sinds maart 2007 zijn wij gestart met een nieuwe dierenrubriek 'Dierbaar Pajottenland' in het streekkrantje 'Het Pajottenland'. Lezers kunnen hier terecht in verband met vragen over hun huisdieren: zowel medische vragen als gedragsproblemen worden behandeld.

Onderstaand kan u alle artikels en hun onderwerpen terugvinden die reeds gepubliceerd werden, zodanig dat u altijd alles eens kan terug opfrissen.

Goede reis!

Met de grote vakantie in aantocht zijn er heel wat mensen die binnenkort op reis vertrekken. Maar wat met de hond? Men kan de hond onderbrengen bij familie of vrienden, in een dierenpension,… Of de hond kan ook gewoon mee op reis gaan.  Hieronder enkele belangrijke tips opgesomd bij het meenemen van de hond op reis;

 

-       De hond moet gechipt zijn en in het bezit zijn van een Europees paspoort.

Dit paspoort dient men steeds bij de hand te hebben!

Enkel een tatoeage als identificatie is niet geldig.

 

-       De hond moet gevaccineerd zijn  tegen hondenziekte, kattenziekte, leptospirose, en belangrijk, ook de vaccin tegen hondsdolheid of rabiës moet in orde zijn.  Afhankelijk van het land waarheen u reist gelden er andere voorwaarden voor dit rabiësvaccin.

 

-       De hond is best behandeld tegen teken, vlooien en zandvliegjes.

 

-       De hond dient ontwormd te worden voor vertrek,  bij thuiskomst en een maand na thuiskomst opnieuw. Dit om hartwormen te voorkomen.

 

-       Er zijn ook vaccins op de markt die de hond beschermen tegen ziekten die vaak voorkomen in Zuiderse landen; zoals ziekte van Lyme, Leishmania (ziekte overgebracht door zandvliegjes).

 

Tijdens de reis:

 

-       Hou op geregelde tijdstippen halt zodat de hond eens rustig kan drinken, een plasje doen,…

-       Zorg ervoor dat de hond zich comfortabel voelt tijdens de reis, zorg dus voor voldoende ligruimte in de auto.

-       Neem een dekentje of enkele speeltjes mee waar de hond zich goed bij voelt.

-       Neem de voeding mee die de hond gewoon is van te eten, andere voeding dan gewoonlijk (+ stressomstandigheden van de reis) kan zorgen voor maag- en darmklachten.

 

 

Het is dus belangrijk indien u van plan bent om de hond mee te nemen op reis tijdig je dierenarts te raadplegen, zo bent u zeker dat er geen problemen tijdens of na de reis opduiken. Alle behandelingen die gedaan zijn moeten vermeld worden in het Europees paspoort van uw hond.

 

Goede reis!

Fotogallerij