Dierenkliniek  Veterinair Quadrant

Steenweg Asse 144 - 1540 Herfelingen
Tel. 054/56 80 31
Enkel op afspraak

Praktijkgevallen

Onderstaand kan u enkele praktijkgevallen van de voorbije maanden terugvinden.

Klik op hun naam om de besprekingen te lezen.

Isidoor

Hieronder bespreken wij Isidoor, een Franse Bulldog van 3 jaar. Hij had zich kostelijk geamuseerd op de barbecue tijdens de laatste mooie nazomerdagen.

Zijn baasjes hadden hem koteletjes gegeven, denkende dat hij enkel het vlees zou opeten en het beentje zou  laten liggen. Maar niks was minder waar! Isidoor schrokte het hele beentje op. De volgende nacht begon hij heel fel over te geven, zowel de opgegeten botjes als bloed. Toen ook zijn eetlust wegviel de dag nadien begon zijn baasje zich zorgen te maken.  

Isidoor werd naar de praktijk gebracht en alhoewel hij nog heel vrolijk was, viel meteen op dat zijn buik heel hard gespannen en pijnlijk was.

Er werd een radiografie van zijn buik genomen en daaruit bleek dat er nog een stukje bot achtergebleven was in zijn maag. De hond doen braken was niet aangeraden daar het stukje bot dan heel veel schade kan aanrichten aan de slokdarm. Ook wachten tot het botje er langs de natuurlijke weg uitkomt is niet aan te bevelen, vreemde voorwerpen kunnen tot perforaties of obstructies gaan leiden.

Daarom werd beslist het botje operatief uit de maag te gaan verwijderen, een kleine ingreep om ergere complicaties te voorkomen.

Diezelfde dag nog ging Isidoor terug naar huis. Hopelijk hebben de baasjes hun lesje geleerd en belanden de beentjes bij de volgende BBQ in de vuilnisbak!

Fotogallerij