Dierenkliniek  Veterinair Quadrant

Steenweg Asse 144 - 1540 Herfelingen
Tel. 054/56 80 31
Enkel op afspraak

Praktijkgevallen

Onderstaand kan u enkele praktijkgevallen van de voorbije maanden terugvinden.

Klik op hun naam om de besprekingen te lezen.

Tobi

Deze maand behandelen wij Tobi, een Golden Retriever van 1 jaar oud, die op straat werd aangereden door een vrachtwagen terwijl zijn baasjes op het werk waren.

Tobi werd naar ons doorverwezen door zijn dierenarts. Hij kon niet meer steunen op zijn linker voorpoot en ook zijn achterpoten wilden niet meer goed meewerken.

Tijdens het onderzoek merkten wij dat zijn linkervoorpoot gezwollen was ter hoogte van de radius/ulna (de onderarm) en dat het strekken van zijn rechter achterpoot  erg pijnlijk was.

We besloten om een radiografie te nemen van zijn voorpoot en zijn bekken.

Op de radiografie van zijn voorpoot was een duidelijke breuk te zien in het midden van het bot.

Op de radiografie van het bekken stelden we vast dat de rechterheup uit de kom was.

Zijn voorpoot werd gespalkt met een heel stevig verband (= Robert Jones verband). Zijn heup werd onder sedatie opnieuw in de kom getrokken en vervolgens ook voorzien van een speciaal verband (= Ehmer sling). Er werd nog een controle radiografie genomen om na te gaan of de heup wel degelijk goed op zijn plaats zat.

Een week later werd zijn voorpoot geopereerd. De breuk werd hersteld door middel van een metalen plaatje dat met vijzen aan het bot werd vastgemaakt.

Een week later kwam Tobi op controle. Hij steunde al goed op zijn voorpoot en ook van zijn heup had hij geen last meer.

Na een zestal weken rust waren zijn pootje en heup volledig hersteld en kon hij samen met zijn vriendjes weer rondhollen in de tuin!

Fotogallerij