Bloeddonoren

Af en toe hebben we een hond die zo erg ziek is dat hij/zij nood heeft aan een bloedtransfusie. Daarom zijn we op zoek naar eigenaars die bereid zijn om hun hond als bloeddonor in te schrijven.

Wij zoeken honden die minimum 20 kg wegen en die tussen 2 en 7 jaar oud zijn. Ze mogen geen nestjes gekregen hebben, moeten correct gevaccineerd zijn, mogen geen medicatie krijgen of ziek zijn en zijn het liefst niet in zuiderse landen op reis geweest.

Aangezien we het bloed niet langdurig kunnen bewaren, is het soms mogelijk dat u bij een oproep binnen enkele uren op de praktijk zou moeten geraken.

Voor elke bloedafname controleren we eerst het bloed van uw hond om zo te beoordelen of het mogelijk is dat hij/zij als bloeddonor kan worden ingeschakeld.

Tijdens de bloedafname wordt uw hond gekalmeerd zodanig dat we gemakkelijk de nodige hoeveelheid bloed kunnen afnemen terwijl uw hond hier zo weinig mogelijk hinder van ondervindt. We geven de hond daarna een inspuiting zodat hij snel terug wakker wordt en mee naar huis mag. In totaal zal het hele protocol zo’n uur in beslag nemen.

Nadien krijgt u een groote zak voeding mee voor uw hond, gesponserd door de firma Hill’s.

Uw hond mag elke maand bloed geven zonder dat dit voor hem/haar gevolgen heeft.

Hopelijk kunnen wij en onze zieke patiënten op u en uw hond rekenen!

Voor meer informatie of inschrijvingen kan u ons telefonisch contacteren.

Het team van het Veterinair Quadrant