Rondleiding

Ligging

Het Veterinair Quadrant ligt langs de steenweg tussen Asse en Edingen, schuin tegenover de grote Olympia melkerij van Herfelingen. Je herkent de praktijk aan de zuil die voor het gebouw staat. Zowel de parking als de ingang van de praktijk situeren zich aan de zijkant van het gebouw.

Balie

Aan onze balie kan u terecht voor het afhalen van voeding en medicijnen en dit doorlopend van 8u30 tot 19u30 op weekdagen en van 9u tot 12u op zaterdag. U kan er ook operatiepatiënten binnenbrengen en ophalen. Onze assistenten, Nico, Dorien, Sanne en Annelien helpen u hier graag verder.

Wachtkamer

Aangezien wij uitsluitend op afspraak werken, zijn onze wachttijden uiterst beperkt. Als u toch even moet wachten, kan u in de wachtkamer al even uw dier wegen of eens rondneuzen in ons uitgebreid gamma dierenvoeding. De wachtzaal werd bewust in twee verdeeld om onze patiënten tijdens het wachten zo weinig mogelijk stress te bezorgen. Uw kat mag gerust plaatsnemen in onze kattenparking.

Consultatieruimtes

We beschikken over drie consultatieruimtes, zodat we meerdere patiënten op hetzelfde ogenblik kunnen onderzoeken. Ook spoedpatiënten kunnen dus uiterst snel worden opgevangen. De lekkere koekjes voor de honden zijn er nog steeds, zodat uw huisdier met veel plezier zal terugdenken aan zijn bezoek aan de dierenarts.

Medische beeldvorming

Onze afdeling medische beeldvorming is volledig vernieuwd. Alle rx-foto’s worden nu digitaal ontwikkeld, waardoor de wachttijd uiterst kort is. Indien u dit wenst, geven wij u de foto’s graag mee of mailen wij ze u door. Naast digitale radiografie wordt ook echografie bijna dagelijks toegepast in de praktijk. We zijn tevens uitgerust om een volledig echografisch onderzoek van het hart uit te voeren.

Labo

In onze kliniek kan ook een volledig bloedonderzoek gedaan worden. Zowel de rode en witte bloedcellen als de werking van de lever, nieren, pancreas en schildklier kan worden onderzocht. We hebben het resultaat reeds na 15 min. Verder zijn wij uitgerust om met behulp van een microscoop na te gaan of een gezwel bij uw huisdier al dan niet tumoraal is en kunnen wij ook huidproblemen en oorontstekingen verder onderzoeken.

Scrubruimte

In onze scrubruimte wordt uw hond of kat vóór de aanvang van een operatie gewogen. Hier bevindt zich ook de wastafel waar de dierenarts zich voorbereidt op de operatie, opdat deze zo steriel mogelijk verloopt.

Operatieruimte

Dankzij de gasanesthesie en de continue monitoring van hart en ademhaling worden risico’s ten gevolge van de anesthesie tijdens een operatie tot een minimum herleid.

Tandheelkundige ruimte

Tandhygiëne is net zoals bij mensen heel belangrijk voor de gezondheid van uw huisdier. Tandsteen veroorzaakt niet alleen een slechte mondgeur, maar uiteindelijk ook een ontsteking van het tandvlees, waardoor uw huisdier problemen krijgt bij het eten. Het verwijderen van tandsteen gebeurt onder volledige verdoving.

Recovery

Na de operatie ontwaakt uw huisdier in onze recovery. Hij ligt er warm onder een warmtelamp en er wordt voortdurend een oogje in het zeil gehouden. Onze recovery is eveneens uitgerust met een zuurstofkamer. Zo kunnen patiënten met acute ademnood beter geholpen worden.

Fysiotherapie

Sinds kort passen we ook fysiotherapie toe. Hierbij trachten we de revalidatie na operatie vlotter te doen verlopen of kunnen we honden met mobiliteitsproblemen beter ondersteunen.

Hospitalisatie

Na een operatie of bij nood aan intensieve zorgen kunnen wij uw huisdier opvangen in onze hospitalisatie. Via continue camerabewaking kunnen wij steeds een oogje in het zeil houden. Voor kleine onderkoelde patiëntjes hebben wij ok een couveuse ter beschikking. Onze hospitalisatie is eveneens uitgerust met infuuspompen.

Buitenren

Honden die voor korte of langere tijd in de praktijk verblijven, worden hier regelmatig uitgelaten. Ze kunnen er hun behoefte doen en even een frisse neus halen.

Tarieven

Hier kan u enkele van onze gangbare tarieven terugvinden. De tarieven van operaties worden berekend op basis van het gewicht van de patiënt en de duur van de operatie. Hierbij worden nog de verbruikte gebruiksgoederen en medicatie verrekend. Indien u de prijs van een bepaalde ingreep wil weten, kan u steeds een offerte aanvragen.

Deze tarieven gelden tijdens de openingsuren. Buiten de openingsuren worden bepaalde supplementen gehanteerd, deze supplementen worden berekend op alle handelingen (en dus niet op verbruiksgoederen en medicatie).