Marie Pierre

Werkt sinds februari 2022 als dierenarts bij Veterinair Quadrant
Team » Marie Pierre

Dierenarts worden was altijd haar plan A, dat is waarom ze elke morgen met veel enthousiasme en gedrevenheid aan de job begint. Marie Pierre studeerde met grote onderscheiding in 2016 af als dierenarts, specialiteit grote huisdieren. Daarna ging ze onmiddellijk aan de slag in een praktijk waarbij ze zowel kleine huisdieren als rundvee voor haar rekening nam. Door voortdurende bijscholing, waaronder echografie, antibioticagebruik, brochoalveolaire-lavage, interne geneeskunde, is zij een echte allround dierenarts. Sinds februari 2022 versterkt ze, na 5 jaar ervaring in een andere praktijk, het Quadrant-team.

“Mama, ik wil dierendokter worden”. Het waren misschien niet mijn eerste woorden, maar het zal niet veel gescheeld hebben. Die passie voor dieren is er altijd gebleven, dus ging ik in de vakanties ook paardrijden of assisteerde ik onze dierenarts.

Tijdens mijn studie aan de faculteit in Gent, ging ik in Zuid-Afrika meehelpen ‘huisdieren’ (denk aan giraffen of springbokken) verzorgen. Ik adopteerde ook een aangereden kat (vandaar haar naam ‘bumper’) die ik samen met de collega-studenten terug op de been hielp.

Door mijn ervaringen in een vorige praktijk hebben koeien geen geheimen meer voor mij. Daarnaast passeerden daar ook de meest uiteenlopende huisdieren de revue, van lama’s, ratten, slangen tot een kameleon toe.

Veel vrije tijd heb ik niet meer over sinds ik in 2021 mama werd van een dochtertje. Maar onze kippen, ganzen, geiten en twee honden kunnen nog altijd op mijn aandacht en indien nodig, verzorging, rekenen.

Specialisaties: 
Echografie :
2021: NEOANIMALIA: “Didactisch parcours Abdominale Echografie van de Hond en Kat” 
2022: NEOANIMALIA: Elite abdominale echografie van hond en kat. 

Certificate of Advanced Studies (CAS) in Veterinary Medicine : Weke delen chirurgie (2023-tot heden): 
Januari 2023 : Soft Tissue Surgery I 
April 2023: Soft Tissue Surgery II
Mei 2023: Soft Tissue Surgery – Laparoscopy