Wij hebben een grote jachthond , Drentse patrijshond van 4 jaar oud, zeer lief maar vol energie. Onze hond kan geen kennel verdragen, dit ras wenst niet opgesloten te worden. Wij zijn op zoek naar een gezin, of een persoon in de regio, die mogelijk onze hond zou kunnen opvangen voor enkele dagen als wij op verlengd weekend zijn. Wij zijn zelden een week weg. Onze hond noemt Hector, wandelt graag heeft vooral een afgesloten ruimte nodig om te kunnen rondlopen. Hij is zeer lief met kinderen, wij zoeken een familie of persoon met liefde voor dieren en met gezag. Vergoeding is bespreekbaar. Kunnen jullie ons helpen ?

Beste,

Er zijn verschillende opvangmogelijkheden voor zowel honden, katten als andere gezelschapsdieren.

  • Ten eerste en misschien de meest voor de hand liggende optie is de hond onderbrengen bij familie of vrienden. Zij kennen de hond ook beter dan wie ook. Ze kunnen hem thuis komen verzorgen of nemen hem mee tot bij hen om hem daar in de watten te leggen.
  • Ten tweede bestaan er uitlaatservices. Wat houdt dit in? Dit is iemand die je hond thuis komt verzorgen en op regelmatige tijdstippen met de viervoeter gaat wandelen of uitlaten, zoals de service zichzelf beschrijft.
  • Ten derde is er ook mogelijkheid om je dier op te vangen in een huiselijke opvang. Dit is een opvang in een huiselijke sfeer, die verschillende dieren bij hem of haar thuis onderbrengt en zoveel mogelijk tijd met hen doorbrengt.
  • Ten laatste heb je dan ook nog de hondenpensions in de buurt. Hier worden ze wel in kennels geplaatst en geregeld uitgelaten.

Indien u meer informatie wenst omtrent de verschillende mogelijkheden, kan u zich steeds tot ons of uw eigen dierenarts wenden. Veel succes met de zoektocht en een fijn verlof.